Even voorstellen

Privé en carrière
Ik ben Jeanette, getrouwd en trotse moeder van een zoon en dochter. Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Na de A opleiding heb ik me gespecialiseerd tot verpleegkundige op de hartbewaking en intensive care.
Vanaf 2001 tot heden ben ik als holding en recovery verpleegkundige werkzaam op de operatieafdeling in Ziekenhuis Rivierenland Tiel.

Afgestudeerd
Door de jaren heen ervaarde ik de gebrokenheid en het verdriet ook in mijn eigen leven. Als geen ander heb ik gevoeld hoe belangrijk een luisterend oor en een stuk erkenning is. Daarom ben ik in 2009 opnieuw gaan studeren, dit keer de opleiding HBO psychosociale hulpverlening. Inmiddels ben ik afgestudeerd en gediplomeerd psychosociaal therapeut en geboortetrauma-therapeut.

Specialisatie: vrouwen
Met mijn kennis en ervaring wil ik graag vrouwen begeleiden bij knelpunten in hun levens. Niet voor niets heet mijn praktijk Vrouw Zijn! Veel vrouwen ervaren gedurende hun leven specifieke klachten zoals hormonale disbalans bij PMS-klachten of net na de bevalling. Ook de overgang kan lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaken. Weer anderen hebben te maken met stress en burn-outverschijnselen, problemen door hooggevoeligheid of kampen met de gevolgen van een geboortetrauma, miskraam of vroeggeboorte.

Balans en grip geven!
Ik ben zelf ervaringsdeskundige en hooggevoelig (HSP). Vanuit mijn eigen ervaring en kwaliteiten bied ik je een luisterend oor en zal jou begrijpen. Ik help je om je weer in balans te brengen, zodat je weer grip krijgt op je leven en kunt genieten van Vrouw Zijn!

Mijn werkwijze

Laagdrempelig
Als psychosociaal therapeut ben ik opgeleid om psychosociale hulpverlening te geven. Psychosociale hulpverlening is een laagdrempelige manier van hulpverlening. Het is geschikt voor kortdurende therapie (max. tien sessies).

Levensgebieden
Een psychosociaal therapeut onderscheidt zich van psychiaters en psychologen omdat er over begeleiding wordt gesproken in plaats van behandeling. Uitgangspunt van psychosociale hulpverlening is dat een ieder mens zijn eigen leven vorm kan geven binnen de context waarin hij leeft. Er zijn momenten in het leven dat het even niet zo lekker loopt en je als mens op problemen kan stuiten. Er kan stagnatie plaatsvinden op allerlei levensgebieden waarin je hulp en steun kunt gebruiken. Denk hierbij aan psychosociale-, maatschappelijke- of gezondheidsproblemen.

Persoonlijk begeleidingsplan
Als psychosociaal hulpverlener/therapeut help ik je om problemen onder ogen te zien en de situatie in kaart te brengen. Ik ga samen met jou op zoek naar oplossingen en geef je handvatten zodat je weer verder kunt met je leven. Bij de therapie kies ik voor begeleiding op maat en maak hierbij een persoonlijk begeleidingsplan. Ik kijk op dat moment wat jij als cliënt nodigt hebt en wat het beste bij jouw wensen aansluit.

Behandeltechnieken
Ik ga als therapeut eclectisch te werk. Dit wil zeggen dat ik gebruik zal maken van verschillende technieken en deze zal inzetten waar nodig is. Denk hierbij aan psycho-educatie, cognitieve therapie, neuro linguïstisch programmeren (NLP), transactionele analyse (TA) en geboortetrauma-therapie. Bij de laatstgenoemde therapie maak ik gebruik van herstelgesprekken. Ik combineer deze technieken met lichaamsgerichte therapie wanneer dit nodig is.