Wat is een geboortetrauma?

Welke moeilijkheden je ook hebt meegemaakt rondom een geboorte, hechting, (op)voeding en verlies... Als gevolg daarvan kunnen problemen ontstaan in verschillende fases van het leven die in verband te brengen zijn met moederschap. Dan spreken we van een geboortetrauma. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit. Loop je vast of loop je door? Ik kan je behandelen bij aanhoudende, onbegrepen klachten. Die kunnen lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en jouw dagelijks functioneren belemmeren.


"Dertien jaar geleden had ik een zeer traumatische bevalling en nasleep. De gedachten over de bevalling waren ongelofelijk negatief. Schokkend en verdrietig. Alleen maar frustratie, onbegrip en boosheid! Na een eerste herstelgesprek is mijn 'eerste gedachte' al zo ontzettend veranderd. Veel positiever, zoals ik het liever had ervaren. Ik kan dit iedere moeder met een traumatische ervaring bij of na de bevalling aanraden, zelfs al is het jaren geleden!"

Anonieme cliënt na herstelgesprek bij VrouwZijn!

Hoe herstel ik van een geboortetrauma?

Een geboortetrauma behandel ik met herstelgesprekken. Het doel van herstelgesprekken is helder: herstellen van traumatische gebeurtenissen rondom het moederschap, onafhankelijk van de gevolgen van het geboortetrauma. En dat lukt bij negen op de tien moeders al na één of twee herstelgesprekken. Regelmatig merken we al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel. Dit herstel zet door in de dagen erna en je situatie verbetert in een paar weken tijd. Iedereen in je nabije omgeving, zeker al je een partner hebt of een gezin, profiteert hiervan mee. Het herstel is blijvend en de uitwerking is dat je meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning ervaart.


VrouwZijn! werkt met het geregistreerde merk HERSTELGESPREK. Dit staat voor de wetenschappelijk bewezen effectieve en vriendelijke interventie in de geboortetrauma therapie voor moeders. Het gebruik representeert de kwaliteit van de (her) gecertificeerde geboortetrauma consulenten en therapeuten, die de hersteltherapie zoals beschreven op deze site toepassen.

Geboortetrauma therapie: traject en tarief

De geboortetrauma therapie bestaat uit vier contactmomenten.

Een telefonische kennismaking en intakegesprek.

Herstelgesprek van 1,5 uur

Na twee weken de eerste evaluatie
Na vier weken de tweede evaluatie

Continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact. Appen of mailen mag altijd.

Dit hele traject kan ook online!

Het tarief voor dit hersteltraject is 250,00